Безплатен поп концерт в София на Армейския оркестър на САЩ в Европа

OFFNews 01 юли 2019 в 05:50 3107 0

Безплатен концерт ще изнесе днес Армейският оркестър на САЩ в Европа, който е в София по покана на американското посолство у нас.

Мястото е лятната сцена на НДК, а началният час - 19:30 ч.

Поканени са всички жители и гости на столицата, за да се насладят на изпълненията на тези музикални посланици на Въоръжените сили на САЩ в Европа, които ще изпълнят хитове на Бионсе, Бруно Марс, Лейди Гага, Макълмор и други.

Концертът е посветен на 4 юли - Деня на независимостта на САЩ, и на силните българо- американски отношения в областта на отбраната, се казва в съобщение на посолството.

Посолството на САЩ ще предложи безплатно и типичните за американския национален празник храни - хот дог и сладолед (до изчерпване на количествата).

Оркестърът и войнишкият хор на Въоръжените сили на САЩ в Европа включват 20 музиканти и певци от Въоръжените сили на САЩ в Европа. Те пристигат в България от Зембах, Германия. Сформиран през 1940 г., оркестърът, заедно с войнишкия хор на Въоръжените сили на САЩ в Европа, е най-голямото музикално формирование извън пределите на Съединени американски щати и е основен армейски музикален посланик в Европа. Войници от всички армейски формирования преминават специална селекция, за да представят Америка посредством музиката, като изпълняват хитове от различни музикални периоди и стилове – съвременни радио класации, Бродуейски мюзикъли и други.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови