Без сладолед в джоба и пикник на гробищата: най-безумните закони на САЩ в снимки (галерия)

ОFFNews 31 август 2017 в 17:23 6540 1

В Невада е незаконно да поставяте американския флаг върху сапун. В Джорджия има закон, който забранява пикниците на гробищата. А пък в Луизиана е незаконно да си правиш гаргара на публично място.

Това са само част от най-абсурдните закони на САЩ, които вдъхновяват артиста Оливия Локър за своята фотографска серия "Аз победих закона". В тях тя представя безумно звучащите решения на американските власти във фотографии, където именно ги нарушава. 

Тя разказва пред изданието "Аrtsy", че един ден приятел и споделил, че в Алабама е незаконно да носиш фунийка със сладолед в задния си джоб, а това я вдъхновило през 2012 г. да започне работата по фотографиите си. 

Любопитна, за да научи повече за предполагаемата забрана за сладолед в задния джоб, Локър започва да търси информация в интернет. Е, оказва, че в Америка няма чак толкова безумни забрани, но това я кара да търси все нови и нови интересни факти от правото в страната. "Започнах да се обсебвам от намирането все повече факти", споделя тя.

Така тя успява да издаде книга с 50 фотографии, всяка от които представя нарушение на безумен закон, която носи името на изложбата и - "Аз победих закона". Фотографиите са 50, колкото са и американските щати и всяка работа представя лудостите на правото в отделен щат. Локър обаче си признава - някои от снимките са на предложения на закони, а малка част от тях са и само легенди, носещи се из градовете на даден щат.

Все пак снимките и са много интересни и със сигурност подхранват въображението. 

Една от най-странните снимки е на човек, който е монтирал велосипед, наполовина потопен в басейн. Той е облечен като плувец, а текстът, който придружава изображението, гласи: "В Калифорния никой не може да кара велосипед в плувен басейн."

Друга показва жена, вдигнала блузата си пред величествен портрет на бившия президент Дуайт Айзенхауер. Съответният текст разкрива произхода на изображението: "В Охайо е незаконно да се подиграваш пред портрета на мъж."

Друга носи изображението на жена, която екстатично стиска бутилка парфюм "Шанел № 5": "В Делауеър е незаконно да се консумира парфюм".

Снимки: Оливия Локър / "Аз победих закона"

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!