Без полови характеристики в "The Sims"

ОFFNews 03 юни 2016 в 21:27 6270 4

Снимка EA/The Sims

Някои от новите персонажи в "The Sims", които нямат полово ограничение в обличането и външността.

Популярният компютърен симулатор на реалния живот - "The Sims", премахна основните полови характеристики в категориите си за обличане, аксесоари, прически, физически характеристики, тоналност на гласа и т.н. при създаването на симове, предаде "Гардиън".

"Максис", дъщерното дружество на компанията собственик на играта, ЕА, написа съобщение, в което пояснява, че промените са в подкрепа на ЛГБТ обществото и свободата, която са искали да предложат на играчите си.

"The Sims" е направена от разнороден екип за разнородна публика, и за нас е много важно играчите ни да могат да изразяват себе си чрез нашата творба", пишат и поясняват, че искат хората да имат пълен контрол на пола, години, етноса и тялото на симовете.

"Като транссексуален мъж (от жена в мъж) съм много щастлив от тази новина. Благодаря на екипа на "The Sims", обичам ви", гласи един от многото положителни коментари под съобщението.

Още от самото си създаване през 2000 г. играта позволява на симове от един и същи пол да се целуват и влюбват един в друг. Въпреки че това е било грешка и не е направено нарочно, създателите на играта решават да запазят тази възможност, въпреки че в онези години тя не се е приела много добре.

През 2009 г. играта въведе еднополовите бракове, както и осиновяването на деца от хомосексуалните двойки.

От известно време феновете искат "The Sims" да въведе половата неутралност, като през 2014 г. ЕА поправи грешка, която забраняваше в имената на симовете в онлайн версията на играта да има думи като "хомосексуален" или "ЛГБТ".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

16193

3

SC

04.06 2016 в 09:57

Никога не съм я разбирал тази игра. Какъв ли живот трябва да имаш, за да играеш симулатор на живот?

77927

2

El Commandante

04.06 2016 в 07:59

"Съмнявам се това да е спонтанен процес"

Разбира се че не е....

20699

1

Новак

04.06 2016 в 07:27

Пълни откачалки! Трябва да се променят и уроците по биология - какви са тези първични и вторични полови белези? Също така да махнат това разделение на тоалетните - тотална дескриминация - в дамските тоалетни да няма писоари!
Тази извратена представа за равенство ще заличи християнството и ще доведе исляма. Съмнявам се това да е спонтанен процес - твърде много пари са инвестирани в медиите промиващи мозъци.

 
X

Топлофикация подари 200 милиона на Ковачки