Балкански автори са акцентът на Панаира на книгата

Лилия Христова 10 декември 2013 в 15:49 3143 0

Автори от 8 блакански страни са акцента на Софийския международен панаир на книгата
Автори от 8 блакански страни са акцента на Софийския международен панаир на книгата

Софийският международен панаир на книгата, който ще бъде разположен в НДК в продължение на пет дни, беше открит официално от столичния кмет Йорданка Фандъкова. На тазгодишното издание на най-големия книжен форум в България ще бъдат представени повече от 200 изложители със заглавия на десетки български и чуждестранни писатели.

За първи път в рамките на Софийския международен панаир ще се проведе и първият Софийски международен литературен фестивал. Идеята е той да се превърне в ежегодно събитие и да стане най-представителния литературен форум у нас, който събира автори от всички страни. Всяка година международното участие в събитието ще има различен регионален акцент. За първото издание на фокус са Балканите. През петте дни на фестивала ще присъстват писатели, преводачи и читатели от осем балкански държави – България, Румъния, Сърбия, Босна и Херцеговина, Словения, Хърватия, Македония, Гърция.

Освен това посетителите ще имат възможността да се докоснат до културата и литературата на Норвегия, Финландия, Швеция, Чехия, Унгария, Иран, Китай и още много други страни.

Специално внимание тази година ще бъде обърнато на почетния гост на панаира - Москва, която ще бъде представена с щанд и отделна сцена, посветена на московската култура в Централното фоайе на НДК. 

За тазгодишното издание на панаираза среща с читатели ще пристигнат и живеещите зад граница автори Захари Карабашлиев, Мирослав Пенков и Капка Касабова. Също така, както всяка година, посетителите могат да се възползват от намаленията на издателствата, които варират от 20% до 70%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Какво иска да промени Глас Народен в образованието