Българското Студио Змей анимира сериал, който ще бъде излъчван на 130 територии в цял свят

ОFFNews Последна промяна на 15 октомври 2019 в 17:08 2845 0

На 28 Октомври отбелязваме Световния ден на анимацията, а тази година българското Студио Змей ще посрещне празника, работейки по една световната продукция: I, Elvis Riboldi – анимационен сериал, който ще се излъчва по каналите Cartoon Network и Disney Chanel в 130 територии в целия свят. Българите се включват в продукцията още през втората половина на 2018 година и се заемат със създаването на декори и анимирането на 6 епизода от първи сезон на проекта.

I, Elvis Riboldi е сериен анимационен филм, предназначена за всички възрасти, създаден от испанските компании Peakaboo Animation, Wuji House и Insomne Estudi, с подкрепата на френското студио Watch Next Media. През 2014 година проектът печели наградата на Disney Chanel на международното състезание MIFA Pitching competition, както и наградата Best Animation Project на Sitges Fantastic Film Festival. Премиерата на първите 52 епизода е планирана за средата 2020 година.

Сериалът I, Elvis Riboldi, който е вдъхновен от детските книги на популярното испанско издателство La Galera, разказва историята на малко, енергично момче на име Елвис и неговите приятели Ема и Борис. Заедно те ще създават хаос в малкото градче Икария и преминават през най-различни препятствия – от пътуване във времето, през караоке, чак до часове по физическо и битки с извънземни от други планети.

Работата на Студио Змей по тази чуждестранна продукция е значима за България, защото позиционира държавата ни на световния медиен пазар. В последното десетилетие анимационната индустрия се разраства с бързо темпо и започва да става все по-популярно различни бизнеси и държавни структури да се възползват от услугите ѝ.

Студио Змей е създадено през 2015 от съоснователя му Димитър Петров. По време на своята работа за популярната продукция на Cartoon Network – Gumball, той започва да развива идеята за сериал, вдъхновен от българския фолклор. Така се ражда Златната ябълка – първият проект на студиото, който бива последван от още много продукции.

С разрастването си Студио Змей те превръщат в своя цели развитието и разрастването на българската анимационна индустрия и връщането на артисти от чужбина. Те се стремят да запазят таланта в родината ни, като предоставят на младите професионалисти работни места и интересни проекти.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови