Българският участник в Евровизия вече е избран

OFFNews Последна промяна на 21 ноември 2019 в 13:39 6150 0

Българският участник в Евровизия вече е избран и до дни ще бъде обявен, стана от съобщение на екипа за тазгодишното ни участие.

Името на изпълнителя или изпълнителите ще бъде разкрито в понеделник пред медиите, а дотогава се пази в строга тайна.

През октомври БНТ обяви, че е взела решение отново да участва в конкурса след едногодишно отсъствие и е постигнала споразумение за публично-частно партньорство за финансиране. Миналата година България пропусна финалите в Израел, а мотивът бе високият разход за телевизията.

Името на продуцента засега също се пази в тайна.

За разлика от някои от предходните ни участия, представителят сега не е избран с предварителен конкурс, а от БНТ и продуцента. 

"В българското участие на „Евровизия“ 2020 ще се включат продуцентски компании от България и Великобритания", обяви в края на октомври генералният директор на БНТ Емил Кошлуков. 

Надеждите на продуцентите са, че "с новия подход ще се намери дългосрочен механизъм за гарантиране на бъдещето на българското участие в „Евровизия“. Така конкурсът ще се превърне във възможност за популяризиране на България в Европа и в цял свят в положителен контекст", коментираха още от БНТ.Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови