Българският филм „Скок“ е номиниран за Европейските филмови награди

Вероника Шербанова 08 октомври 2013 в 16:02 2886 0

Кадър от филма
Кадър от филма "Скок"

Българският филм „Скок“ на Петър Вълчанов и Кристина Грозева е номиниран в категорията за късометражно кино на Европейските филмови награди за 2013 г.

Филмът „Скок“ е един от 15-е филма, от които ще бъде награден само един. Всяко от заглавията е излъчено от различен европейски кинофестивал, като българският филм е изборът на фестивала Клермон-Феран във Франция.

Сред претендентите за Европейската филмова награда за късометражно кино са още филми от Германия, Франция, Белгия, Русия, Испания, Великобритания, Китай, Португалия Египет, Палестина, Украйна.

Филмът „Скок“ е с участието на Стефан Денолюбов и разказва за стария ерген Гошо, който получава възможността да прекара няколко дни в луксозния апартамент на братовчед си Жоро. Благодарение на това Гошо успява да избяга поне за малко от ежедневието си.

Един от режисьорите на филма е Петър Вълчанов, който е работил още по сериалите „Къде е Маги“ и „Стъклен дом“. Носител е на наградата „Златна роза“ за най-добър телевизионен филм за „Аварийно кацане“.

Кристина Грозева пък е бивш журналист и режисьор на филма „Последната пастирка“ с Иван Бърнев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови