Българчета на международния филмов фестивал в Сиатъл с авторска анимация

ОFFNews Последна промяна на 11 април 2016 в 16:54 2439 0

Снимка от анимацията.

Родната традиция за отличия в областта на анимацията продължава и с младото поколение. Българчета участват в международния конкурс "Seattle International Film festival" (19 май – 12 юни, 2016).

Те са част от официалната селекция на раздел "FutureWave Shorts" – конкурс за кратки филмчета, чиито автори са под 18-годишни. Малките творци са от курса по „Анимация“ на Кристина Гацова, към кино класа на Българския филиал на Академията за сценични изкуства на Пол Маккартни в Ливърпул - LIPA 4:19.

Филмчето на младите таланти се казва For your eyes only („Само за твоите очи“) и представлява стоп кадър анимация (Stop-motion). Децата сами рисуват героите си, изрязват ги и по свой сценарий раздвижват хартиените фигурки, заснемайки ги.

Филмчето е дълго 1 минута и 13 секунди. Имената на младите автори са Аля Трайчова (на 11 г.), Симона и Калина Белчински (12 г.), Габриела Георгиева (12 г.), Богомил Христов (16 г.) и Елизабет Смоленска (12 г.). В края на април ще разберем дали нашите малки аниматори ще се класират с отличия на международния конкурс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови