AnimeS Expo 2018 събира в София хиляди почитатели на азиатската култура (галерия)

OFFNews 27 март 2018 в 19:49 4196 0

Снимка AnimeS Expo

За тринайсета поредна година AnimeS Expo събира хиляди почитатели на азиатската култура в зала „Универсиада“ - София. Сред тях има аниме и манга фенове, k-pop фенове, геймъри, танцьори и много други. Грандиозният фестивал ще се състои на 31 март и 1 април от 9:00 часа.

AnimeS Expo за пореден път разширява формата си, като тази година за първи път се провежда квалификация за световното по косплей в Япония. Ще бъде избрана най-добрата група, която ще представя България в Нагоя, Япония. За целта е сформирано международно жури от три различни континента, което е с огромен опит на световната сцена и ще може да отличи най-добрите участници.

Сред журито са:

Kinpatsu Cosplay, която южноафриканска косплейърка и крафтър, известна със своите огромни костюми-брони от League of Legends

AmenoKitarou (A.K. Wirru) от Австралия е учител, фитнес инструктор, който е спечелил над 63 награди от различни състезания. Знае отлично английски, китайски и японски. Участвал е като модел в множество реклами.

Sweet Angel е италианка, специалист по изработка на костюми, реквизит и гримиране. Обича да изнася лекции на различни косплей тематики.

Tokumaru Oguri, изпълнителен директор и основател на световното по косплей в Япония, който идва лично от там, за да се запознае с нивото в България, да даде препоръки за развитие и да следи провеждането на квалификацията.

Михаел Сладкаров, който е главният организатор на AnimeS Expo. Той е горд с постиженията на фестивала, тъй като събитието е забелязано от възможно най-високо ниво и е оценено като най-важния аниме фестивал за България от световната организация по косплей.

На AnimeS Expo ще се използват всички пространства в зала Универсиада, което включа двете зали, коридорите и етажите, както и площадките и паркингите около самата зала – общо над 5000 кв. метра. Главната зала ще има впечатляваща огромна концертна сцена, на която ще се проведат всички състезания по косплей и различните видове танци. Записани са над 400 участници на нея.

Втората зала на събитието е гейминг залата. Там ще се проведе турнир по League of Legends (LoL) с 64 отбора на място. Също така различни производители на електроника ще показват най-новите джаджи на пазара. За феновете на по-старите игри ще бъде изградена ретро зона, където посетителите могат да си избират между над 500 класически игри от миналото. Почитателите на настолните игри също не са забравени. На място ще има демонстрации на различни популярни игри в момента и всеки ще има възможността да опита силите и късмета си.

Организаторите са подготвили много награди под формата на томболи, изложбени щандове с много мърчъндайз, арт алея, технологични зони и много други.

За повече информация може да следите фейсбук страницата на събитието „AnimeS Expo” или направо самото събитие, което вече има интерес от над 6000 души – AnimeS Expo 2018.

Билетите са в продажба и могат да бъдат закупени на всички каси на EasyPay или през EpayGO – онлайн. В момента се продават промо двудневни билети с цена от 20 лв., като на място цените им ще са 20 лв. за един ден и 30 лв. за два дни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови