Ексклузивно Със сълзи: Свалиха Росен Желязков от председателското място в предпоследния ден на 49-ото НС

Анимацията Миньоните 2 завладя бокс-офис класациите в САЩ

Беатрис Младжова 04 юли 2022 в 12:18 1231 0

Миньоните 2

Снимка Кадър от трейлъра на филма

От „Юнивърсъл“ се надяват, че филмът ще жъне успех през цялото лято

Официално – миньоните се завърнаха. „Миньоните 2“ е начело на северноамериканската бокс-офис класация, като се предвижда през 4-дневната почивка за Деня на независимостта приходите от филма да са 129,2 милиона долара. 

За трите дни, в които предисторията на „Аз, проклетникът“ е на екран, приходите са 109,4 милиона долара. Този резултат може да се окаже рекорден за анимационните филми след „Замръзналото кралство 2“ през 2019 година, което отбелязва възвръщане в интереса към анимационните филми след Covid-19 пандемията. 

Ако прогнозите се сбъднат, „Миньоните 2“ може да надмине своя предшественик, филмът „Миньоните“ от 2015 година, който в първото си тридневие на екран печели бокс-офис от 115,7 милиона долара. 

Филмът проследява историята на 12-годишния Гру (озвучаван от Стив Карел), който израства възхищавайки се на екип от суперзлодеи. Копнеейки да се присъедини към тях, Гру моли своите миньони да му помогнат за интервюто за работа. Разбира се, нещата не се получават така, както Гру очаква.

Ролите във филма озвучават Стив Карел, Пиер Кофин, Алън Аркин, Тараджи П. Хенсън, Жан-Клод Ван Дам, Луси Лоулес, Долф Лундгрен и Дани Трехо. От „Юнивърсъл“ се надяват, че филмът ще жъне успех през цялото лято.

Критиците също оценяват „Възходът на Гру“ положително, като филмът отбеляза 70% общ рейтинг на одобрение от най-добрите критици на Rotten Tomatoes.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews