Александра Маринина: В България имам най-много почитатели

OFFNews 24 ноември 2011 в 14:21 4115 0

Александра Маринина
Александра Маринина

Руската кримикралица Александра Маринина представи новата си книга "Смяна на мишената" в столичната книжарница "Хеликон - Витоша".

"Много съм щастлива, че съм в България. Виждам, че тук хората много ме харесват. От всички европейски страни, тук имам най-много преведени книги, което изключително ме радва", заяви писателката, която е у нас по покана на издателство "Хермес". Маринина говори още за решението си да смени главната героиня в нейните романи Настя Каменская с Игор Дорошин. "Настя не ми е омръзнала. Измислих Игор поради много други причини. Има разлика между женското и мъжкото съзнание. Каменская все се притеснява какво ще кажат нейните колеги, докато Игор е по-свободен и не му пука кой какво говори. Не се притеснявайте, двамата се срещат в следващата ми книга "Градска тарифа", сподели руската писателка. Авторката допълни, че Игор за нея е интересен, защото мъжете се интересуват повече от действието, което е характерно за криминалните романи, докато жените говорят повече за чувства. "Ако мъж каже на жена "Глупаче", тя ще си помисли, че той я обича, а ако жена каже същото на мъж, той ще си помисли, че го нарича глупак", даде пример с чувство за хумор Маринина.

Александра Маринина е родена в Лвов през 1957 г. Доceгa e пpoдaлa нaд 37 милионa eкзeмпляpa от книгитe cи, коeто я пpeвъpнa в нaй-четената съвременна руска писателка. Aвтор е на над 40 книги, преведени на 26 езика. Романите й се превеждат в държави като Китай, Япония, Бразилия, България, Аржентина, Германия, Португалия, Франция, Турция, Гърция и много други. Интересен факт за Маринина е това, че тя се отдава на литературната си кариера едва след пенсионирането си като подполковник от милицията.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!