Актьорът Джоузеф Гордън-Левит ще играе ролята на Едуард Сноудън

OFFNews 22 септември 2014 в 19:14 4294 0

Сноудън (вдясно) и Джоузеф Гордън - Левит (вляво).

Снимка AP, Guardian

Сноудън (вдясно) и Джоузеф Гордън - Левит (вляво).

Американският актьор Джоузеф Гордън-Левит ще се въплъти в ролята на бившия сътрудник на Агенцията за национална сигурност на САЩ Едуард Сноудън във филм за агента, съобщи "Гардиън".

Едуард Сноудън стана известен по цял свят, след като разкри, че Щатите шпионират неправомерно всякакви хора в интернет мрежата - световни политици и обикновени хора. Той беше обвинен в най-голямото изтичане на секретни данни в историята на САЩ и потърси убежище в Русия през юни 2013 г., след като в родната му страна го осъдиха на 30 г. затвор.

Историята му ще бъде заснета от Оливър Стоун , който е откупил правата върху книгата на руския адвокат на Сноудън - Анатолий Кучерена, "Времето на октопода" (Time of the Octopus). За литературна основа на лентата ще послужи и книгата на журналиста от "Гардиън" Люк Хардинг - "Файловете на Сноудън: Личната история на най-издирвания човек на земята".

Снимките би трябвало да започнат в края на тази или началото на следващата година.

33-годишният Гордън-Левит е познат от ролите си в популярни филми като "500 дни от лятото", "Черният рицар възкръсва", "Looper: Убиец на време" и т.н.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови