Ахат се събират за последно турне по случай 30-ия си рожден ден (програма)

Първата рок дама на България - Милена Славова, и нейната банда ще бъдат подгряващи на Ахат

OFFNews Последна промяна на 08 октомври 2016 в 20:27 10763 1

През 2016 година легендарната рок група Ахат отбелязва 30 години от създаването си с национално турне, което ще мине през Велико Търново, Варна, Бургас, Пловдив, Благоевград и София.

От създаването си през 1986-а и до днес Ахат безспорно е запазената марка номер едно на българския твърд и тежък рок. Стила и звученето на групата се доближават плътно до емблематични течения като прогресив, хеви метъл и прогресив метъл, а за многохилядните си дългогодишни фенове Ахат неотменно носят ореола на пионери на този стил музика в България. Няма съмнение, че това ексклузивно събиране на членовете на групата за юбилейно национално турне е едно от най-значимите музикални събития в България за тази година.

„Това ще бъде последното ни национално турне. Трудно се събираме вече поради различните посоки и ангажименти на всеки. Решихме да отбележим това събитие най-вече заради невероятните фенове на българската рок музика, както и да предоставим една последна възможност за тези, които само са чували за Ахат и нашата музика да ни видят и на живо. А за нас е важно, че ще можем за последен път заедно да се поклоним пред хората, които запазиха в сърцата си и обграждат с любовта си нас и нашата музика през всичките тези години“, сподели фронтменът на бандата Звезди Керемидчиев.

Публиката помни множество знакови появи на Ахат от последните години - като подгряващи на Дийп Пърпъл, Юрая Хийп, Уайтснейк, Дъ Кълт, Блек Сабат, Скорпиънс, Айрън Мейдън, както и последното им турне през 2007-а година. Но вече от няколко години Ахат не са работили заедно.

„Ние вече не сме работеща група, всеки отдавна е поел по своя път и се занимава с различни неща, но решихме, че 30-годишният ни юбилей е прекрасен повод да се съберем, да поработим както някога и да затворим една страница от историята – нашата и на българския рок. А това е една история, която заслужава такъв грандиозен край“, допълва Денис Ризов, басистът на групата.

До момента графика за протичане на „Последния поход” е:

- 22 ноември - Велико Търново, Дворец на културата и спорта „Васил Левски”;
- 25 ноември – Варна, Дворец на културата и спорта, зала "Младост";
- 27 ноември – Бургас, спортна зала "Младост";
- 28 ноември – Пловдив, Панаирна палата 2;
- 30 ноември – Благоевград, спортната зала "Скаптопара";
- 17 декември – София, НДК - Зала 1.

Очаква се потвърждение и за още няколко концерта. 

Първата рок дама на България - Милена Славова, и нейната банда ще бъдат подгряващи на Ахат.

Групата пази в тайна сет листа за концертите, но вече е известно, че наред с емблематичните хитове ще прозвучат и някои песни, които отдавна или никога не са били изпълнявани на живо. 

Билети може да намерите в мрежата на "Ивентим".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови