5 сезон на "Игра на тронове" с премиера на голям екран в София на 13 април

OFFNews 10 април 2015 в 16:51 3334 0

Специално за най-заклетите фенове Епизод 1 от новия 5 сезон на сагата "Игра на тронове" ще бъде прожектиран в зала 10 на кино Арена Младост.

Входът е напълно свободен, билети няма да се продават.

Началният час на премиерата е 19 ч.

На 13 април по червения килим пред Арена Младост ще минат актьори, журналисти, политици и много запалени почитатели на фантастичния епос.

Всички епизоди на легендарната сага ще могат да се гледат едновременно по света - нещо, което се прави за първи път от телевизионно шоу.

В България първият епизод ще бъде излъчен по HBO и публикуван в HBO GO на 13 април в 4 сутринта в синхрон с американската премиера.

Вечерното НВО излъчване от 21:05 българско време се запазва.

Пети сезон на "Игра на тронове" се снима в пет държави на 151 снимачни площадки за 240 снимачни дни, участват 166 актьори, над 1000 души снимачен екип и повече от 5000 статисти. Сериалът се гледа в 193 страни по цял свят.

От дебюта си през 2011 година "Игра на тронове" се превърна в тотален световен феномен, както и в най-популярния телевизионен сериал на HBO. През изминалата година сериалът бе най-търсеното телевизионно шоу в световен мащаб в Google, както и най-споменаваната телевизионна продукция във Фейсбук.

Сериалът "Игра на тронове" е базиран на фентъзи поредицата на Джордж Р.Р. Мартин „Песен за огън и лед“, пълна с политически и сексуални интриги сред седем благороднически фамилии, които се борят за контрол върху митичната
земя на Вестерос.

Епичната поредица, чиито сюжетни линии са богати на обрати, свързани с предателство и благородство, семейни драми, любов, смърт, чест и достойнство, се превърна в най-популярния телевизионен сериал в историята, завладявайки съзнанието на зрителите по целия свят.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови