С колко кухненски ножа трябва да разполагаме и как да ги подберем

OFFNews 02 ноември 2022 в 23:51 2862 0

kitchen knives

Снимка Unsplash

кухненски ножове

Да си оборудваме функционална кухня не винаги означава да имаме подходящите мебели, които включват работна повърхност и предостатъчно шкафчета за съхранение. Има някои дребни на вид приспособления, без които помещението никога няма да е завършено.

Изхождайки от предназначението на тази стая, няма как да подминем процеса на готвене. За него едни от най-важните средства са ножовете. И ако сега решите, че сме направили попадение точно в целта, онлайн магазин за ножове ще ви предостави лесната възможност да попълните пропуските за миг. Първо трябва да започнете от там какво всъщност ще ви е нужно.

Колко ножа са ви необходими?

На първо четене ще се убедите, че моделите и размерите на ножовете са толкова разнообразни, та лесно бихте изпаднали в затруднение при избора си. Може да си набавите готов комплект или да ги подберете индивидуално.

Започнете със следните четири модела:

· Ножа на готвача

Това незаменимо приспособление е задължително за всяка кухня. Той притежава триъгълно и дълго острие с лека извивка. Спрете се на дължина около 25 см. Споменатата извивка ще ви позволява да го люлеете по време на рязане. Това е стандартна практика за всеки готвач.
И колкото и трудно да ви се струва, не забравяйте че дори най-опитните в сферата са тръгнали от там – да се научат да режат правилно.
Този нож ще ви предложа нужната стабилност и е перфектен при прилагане на повече сила по време на употреба.

· Назъбен нож за хляб

Освен за нарязване на тестени изделия от всякакъв вид, ножът за хляб успешно може да се използва при рязане на печено месо. Изберете такъв с по-дълго острие. Ще се убедите в неговото удобство.

· Нож за белене

С късото си и тънко острие, той ще ви служи вярно не само при белене на различни плодове и зеленчуци, но и при фино рязане на последните.

· Нож Сантоку

Японците определено знаят що е то прецизност. Създателите на Сантоку (Santoku) са вложили нужното в неговото име. Той ще ви служи еднакво добре както при нарязване, така и при надробяване. По-тънкото острие от ножа на готвача позволява и по-прецизна работа. Една 20 сантиметрова дължина може да ви подкрепи по-отношение на повечето дейности в кухнята.

Няма да са ви излишни два броя от него. Гладката повърхност на единия ще ви служи ежедневно, а грапавата ще предотврати залепването на различни текстури по време на неговата употреба.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!