Витоша приема големия финал на българските даунхил серии през уикенда

OFFNews 12 октомври 2018 в 12:14 5485 0

На 13 и 14 октомври, трасето за спускане в района на Бай Кръстьо и Драгалевци ще приеме шестото поредно издание на екстремната вело надпревара Home Mountain Bike Cup.

До момента за участие са записани над 100 човека от цялата страна, както и няколко представители на съседна Сърбия. Регистрацията за участие е отворена до събота и организаторите очакват броя на състезателите още да се увеличи.

Българските Даунхил Серии са част от Държавния календар и с всяка изминала година се радват на все по-голям интерес и брой участници. Тазгодишното издание на сериите включваше общо 5 кръга на 5 различни локации - Петрич, Пампорово, Чепеларе, Ботевград и големия финал на Витоша.

Съботния ден е отреден за тренировки и запознаване с трасето, а в неделя ще се проведат квалификациите в 11:30 и финалите в 14:30.

Състезателното трасе е много интересно, дълго е близо 2 км, стартира малко под Бай Кръстьо и се движи в непосредствена близост до Драгалевския лифт. Включва множество стръмни, скоростни отсечки, корени, камъни в други естествени и изкуствени препятствия.

Организаторите на събитието приканват жителите и гости на София, да станат част от това зрелищно събитие и да се заредят с доза адреналин, като гледат шеметните скоростни спускания на едни от най-добрите колоездачи в България.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови