Team Ineos с двама лидери на Турa в отсъствието на Фрум

OFFNews 01 юли 2019 в 13:15 2375 0

Team Ineos обяви двама лидери за предстоящия Тур дьо Франс (6-28 юли) - най-голямото събитие за годината в шосейното колоездене.

В отсъствието на звездата си и четирикратен победител Кристофър Фрум, който катастрофира тежко и се възстановява, отборът ще заложи за крайната победа на миналогодишния шампион Герант Томас и 22-годишния Еган Бернал, който пропусна Джирото, но след това се възстанови бързо и стигна до победата в Обиколката на Швейцария.

В течение на състезанието двамата съвместни лидери ще определят кой от двамата да получи подкрепата на отбора до края. По принцип Томас трябваше да е безспорният лидер, но падането му по време на Обиколката на Швейцария отслаби позициите му.

"Това е добро решение, което ни дава ровече опции. С Еган ще работим здраво през тези три седмици по пътищата на Франция", коментира уелсецът, който ще кара в обилейното си десето издание на Тура. За Бернал пък това е второ участие.

"Натрупах ценен опит от миналата години, който ще ми помогне много. Каквото и да си говорим, Тура може да се усети само отвътре. Сега знам какво мога да очаквам и ще съм много фокусиран през цялото време", каза от своя страна Бернал.

В Team Ineos на Обиколката ще карат още Джонатан Кастровехо, Михал Квятковски, Джани Москон, Воут Поелс, Люк Роу и Дилън ван Баарле.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови