Страхотни съотборници спасиха жълтата фланелка на Крис Фрум

OFFNews 16 юли 2017 в 19:58 4774 0

Снимка ASO

Крус Фрум се върна от наглед безнадеждна позиция и запази жълтата си фланелка благодарение на изключителните си съотборници в "Скай". Но тази вечер шефовете ще наказват механиците, няма спасение.

Британецът закъса точно преди последното голямо изкачване на днешния етап номер 15 от Тур дьо Франс. Проблем извади от строя задното му колело. Наблизо нямаше техник на "Скай", което накара коментаторите да се питат къде трябва да са екипите, ако не при своя лидер.

На помощ се притече полякът Михал Квятковски. За кой ли път през последните дни! Полякът свали своето колело и го даде на Фрум, който губеше близо минута. В най-лошия за него момент.

Преследвачът Ромен Барде от AG2R предприе мощна атака на височината. Двама съотборника обаче се заеха да помагат на Крис. Нарочно изостана и испанският ас на "Скай" - Микел Ланда.

Всички му свалиха шапки заради уникалното каране, с което в крайна сметка успя да върне Фрум в групата на лидерите. "Целият тим работи добре", скромен беше Ланда, "Крис имаше механичен проблем, но работехме като екип, за да спасим деня. Крис има страхотен опит и съотборници. Останахме спокойни и се справихме със ситуацията.

Иначе заслужена етапна победа записа холандецът Бауке Молема от Trek-Segafredo. Той се включи в групова атака 23 километра преди края. После се откъсна сам и успя с уникално каране да пресече линията с 16 секунди през втория.

Молема спечели първата си победа на Тура в седмата си година на състезанието. Никога не е късно!

В генералното класиране води Фрум, на 18 секунди отзад остава Фабио Ару от Астана, а трети е Барде на 23 секунди.  

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови