Шеф на федерация към състезателка: Ако още смърдиш, ще те изгоним!

OFFNews 05 юли 2019 в 07:40 2138 0

Жесток скандал си спретнаха във Фейсбук президентът на украинската федерация по колоездене Александър Башенко и шампионката от Европейските игри в Минск Анна Соловей.

След победата й Башенко поздрави за нейния успех шефът на киевската организация на федерацията Сергей Мухомор, а не лично Соловей, която се възмути. Последва размяна на реплики.

"Изненадана съм от вашата некомпетентост и пренебрежение към спортистите. Защото поздравявате за моите успехи човек, когото дори не съм виждала и с нищо не ми е помогнал?", написа Соловей, която уточнява, че от няколко години тренира в Луганск и няма нищо общо с Мухомор.

Башенко избухна доста сериозно и в голяма степен потвърди думите й, че няма добро отношение към състезателите.

"Караш мое колело, носиш мой екип, на главата си си сложила моя каска, какво повече искаш - да ти въртя педалите ли? Ако вършиш работа, добре, ако продължаваш да смърдиш - ще те изгоним и няма и да помним как ти беше името", избухна Башенко.

Той изтъква и някакъв член от договора й с федерацията, според който нямала право да кара за националния отбор, но при молба да го посочи, се затруднява и продължава със заплахите.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови