Победител в Тур дьо Франс арестуван за нападание с метла

OFFNews 06 август 2018 в 09:35 3426 0

Победителят в Тур дьо Франс 1997 Ян Улрих е бил арестуван за незаконно проникване в дома на известния германски актьор Тил Швайгер.

Инцидентът е станал на испанския остров Майорка, където вили имат и двамата. Швайгер правил парти в дома си, но не поканил своя съсед Улрих. Бившият колоездач се разсърдил и прескочил оградата, за да се включи в купона.

Той обаче се държал скандално, като започнал да заплашва гостите с дръжка от метра. Актьорът се обадил в полицията и Улрих бил задържан.

Бившият колоездач е освободен, но има ограничителна заповед да не приближава Швайгер на по-малко от 50 метра, както и да преустанови всякакви контакти с него по телефон или интернет.

Това не е първото провинение на 44-годишния Улрих, който през 2007 година прекрати кариерата си. През 2015 година той наруши правилата за движение, което предизвика автомобилна катастрофа.

През кариерата си Ян Улрих има и олимпийски злато и сребро от Сидни 2000. През 1999 година спечели Обиколката на Испания и има три световни титли от шосейното колоездене.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови