Награждават най-добрите колоездачи на Никулден в НДК

Общо събрание и Национална конференция на новооснованата Българска Федерация Колоездене ще се проведе по-рано през деня

OFFNews 05 декември 2019 в 14:30 5800 0

Този петък, 6-ти декември в Националния Дворец на Културата в София ще се проведе Общо събрание на новооснованата Българска Федерация Колоездене и първата Национална конференция на организацията.

Събранието ще започне в 11:00 часа в зала 4, а в 18:00 ще се проведе пресконференция в зала 3.4 (Скай плаза). Освен събранието, основен акцент за деня ще бъде официалната церемония по награждаването на призьорите в Българските Колоездачни Серии за 2019 година.

Най-добрите родни състезатели в дисциплини спускане, ендуро, кроскънтри и деца от цялата страна, ще се съберат в зала 3.4 на НДК, където в 19:00 ще започне награждаването. Събитието е отворено и всички любители и деятели на колоездачния спорт са добре дошли, като на място ще има специално изграден бар, музика и много настроение.

Отличените състезатели ще получат призове и награди предоставени от партньорите на събитието – Виваком, Ред Бул, Допелхерц, Гепард и др.

За първи път по време на награждаването на Колоездачните серии ще бъдат отличени и изявени спортисти в направления пистово и шосейно колоездене, което е добър знак за дългоочакваното и липсващо до момента обединение във вело средите.

В началото на месец май тази година, Министерството на Младежта и Спорта отне лиценза на Български Колоездачен Съюз, който междувременно бе обявен в несъстоятелност. Това бе и основната причина за създаването на новата организация, която има за цел да възроди колоездачния спорт, който най-накрая да има добре работеща федерация.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови