Автомобил помете 19-годишен колоездач на Sunweb

OFFNews 09 октомври 2019 в 20:18 2778 0

19-годишният колоездач на елитния отбор Sunweb Едо Маас беше блъснат от автомобил по време на състезанието Piccolo Lombardia в Италия. Инцидентът е станал по време на спускане, като колата е излязла внезапно на пътя.

Колоездачът е в тежко, но стабилно състояние, като животът му не е застрашен, но има множество контузни рани. Французинът Едуард Бонефуа е карал заедно с Маас, но се е разминал със сблъсъка по чудо.

"Не мога да разбера как е възможно това. Възможно е шофьорът да не ни е забелязал, но какво търси на трасето?", попита французинът, а отговор на въпроса му ще даде разследването, което тече в момента.

Междувременно международният колоездачен съюз (UCI) наказа с по две години двама словенски състезатели заради употреба на допинг. Кристиян Корен и Боруц Божич бяха санкционирани след разследване, "базирано на информация от властите в Австрия".

Австрийци и германци работеха по "Операция Адерлас", която е насочена към откриване на кръвни стимуланти в няколко олимпийски дисциплини.

Корен и Божич бяха заподозрени, след като пропуснаха колоездачната обиколка на Италия през май с наказания. От UCI твърдят, че провиненията на Корен датират от 2011-а година, а тези на Божич - от 2012-а.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови