Женското предприемачество като вдъхновение

OFFNews 17 април 2022 в 08:47 1451 0

През 2020 г. г-жа Татяна Бояджиева, която е управител на фирма „Гардения 2006“ ООД – българска компания с над 15-годишен опит в проектирането, изграждането и поддръжката на закрити и открити дворни, паркови пространства, получава приза за „Най-успешна българка в бизнеса“ в конкурса „Най-добра българска фирма на годината“, който е създаден по инициатива на Fibank (Първа инвестиционна банка).

„В навечерието на един от най-хубавите празници – Цветница, използвам случая да поздравя г-жа Татяна Бояджиева като пример за успешен български предприемач. За нас от Първа инвестиционна банка, които подкрепяме жените-предприемачи, е важно да стоим до бизнеса, който създава богатството в една държава. И когато неговото състояние е добро – това е истинският индикатор за това в какво здраве се намира икономиката на една страна“, сподели г-н Никола Бакалов – Главен изпълнителен директор и Председател на Управителния съвет на Fibank – банката, която създаде програмата „Smart Lady“ у нас.

„Подобна награда е признание за усилията при изграждането на бизнес от нулата. Трудно е да направиш устойчив бизнес. Необходими са упоритост, позитивизъм, вяра в добрите идеи. Не е без значение и фактът, че моята професия е полезна и практична, но в същото време е и обществено отговорна – създаваме зелени площи в градска среда и работим по програми, свързани с обща европейска отговорност“ споделя г-жа Бояджиева.

До нея неотлъчно през всяка трудност по пътя на успеха е нейният мъж, с който споделят общата си страст и любов към цветята. Освен на подкрепата на своето семейство, г-жа Бояджиева разказва, че огромна роля в развитието на нейния бизнес е изиграло и партньорството й с Fibank. „Те са невероятен партньор, дават сигурност и предлагат наистина индивидуални продукти, съобразени с моята конкретна работа, с нейната сезонност – и така ми помагат за развитието и разширението на бизнеса ми."

Фирмата на г-жа Бояджиева гледа не само към местния пазар, но и активно търси начин да присъства и на международните пазари. Там обаче среща редица спънки главно от страна на многобройните законови изисквания, които трябва да бъдат покрити, което се оказва нелека задача за една малка компания. Въпреки това, г-жа Бояджиева не се отказва и уверено гледа към бъдещите успехи. Сигурна е, че когато човек обича, това което прави и влага сърце в работата си, няма непреодолими препятствия пред него.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови