Заради снега Гърция затваря основните гранични пунктове за камиони

OFFNews 04 януари 2020 в 15:46 3823 1

Снимка Wikipedia

ГППК "Кулата"

Поради очакваното застудяване и обилен снеговалеж, по решение на гръцките власти, от 6 часа утре, на 5 януари, няма да се пропускат автомобили с товароносимост над 1.5 т. през граничните пунктове "Кулата-Промахон", "Илинден-Ексохи" и "Капитан Петко Войвода-Орменион", съобщи пресцентърът на МВР.

България има само още два гранични пункта с Гърция при Златоград и Маказа. През този до Златоград по принцип не се допускат тежки камиони заради тежкия планински път.

През следващото денонощие над България ще премине студен атмосферен фронт, прогнозират синоптиците от Националния институт по метеорология и хидрология. Ще духа умерен, временно и силен вятър от север-северозапад и с него температурите значително ще се понижат. Ще бъде облачно и на места в планинските и източните райони на България ще превали сняг. Минималните температури ще са предимно между минус 2 и 3 градуса, малко по-ниски в котловините. Дневните температури чувствително ще се понижат и ще са между 1 и 6 градуса, а в комбинация със силния вятър усещането ще е за по-студено време.

В понеделник застудяването ще продължи. Все още на отделни места, главно в южните и планинските райони, слабо ще превалява. Във вторник от север облачността ще се разкъса и ще намалее.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

4109

1

Дедовия

04.01 2020 в 16:49

Баси тъпите гърци! Като вземеш мерки предварително, после как ще се оправдаеш, че зимата те е изненадала, бе византиец смотан!