Quantcast

Започва ремонт на гарите Подуяне и Искър, по-късно - и на Казичене

OFFNews Последна промяна на 09 април 2019 в 10:11 2884 1

Започва Цялостна реконструкция на гара Подуяне, каквато не е правена от създаването ѝ. Сега там пейките са стари, работи само едно гише и в момента само една от вратите може да се отваря. В допълнение има проблеми с осветлението и с течове, съобщава БНТ.

Ремонтите на гарата в Подуяне и на гара Искър ще започнат в началото на май. Сроковете за гара Подуяне са 15 месеца за изпълнение, за гара Искър - 1 година, обяснява инж. Ивайло Дженев от Националната компания „Железопътна инфраструктура“.

Предвидено е да се ремонтира и гара Казичене, но там ще има забавяне заради обжалване на процедурата в Комисията за защита на конкуренцията.

Реконструкциите в гара Подуяне ще включват конструктивно укрепване, подобряване на енергийната ефективност, достъп за лица в неравностойно положение, озеленяване. ВиК и електроинсталациите също ще бъдат подновени.

Дървените врати в гарата ще бъдат реставрирани. Гарата ще работи без прекъсване по време на ремонта, въпреки че ще има известни затруднения в отделни етапи на ремонтните дейности.

Строителните стойности на ремонтите на трите гари са около 5,4 милиона лева - 2,9 милиона за Подуяне, 1,2 милиона за Искър и 1,1 милиона за Казичене.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2000

1

AndroD

09.04 2019 в 13:53

Крайно време е, отдавна плачат за ремонт.