Започва изплащане на 250 милиона приети вземания към КТБ

OFFNews Последна промяна на 26 март 2021 в 11:43 4628 0

Снимка Архив

Обявената в несъстоятелност Корпоративна търговска банка започва изплащането на 250 милиона лева, които са включени в четвъртата частична сметка за разпределение на приети вземания към трезора, информират синдиците на фалиралия трезор.

Процедурата е на основание чл.99, ал.4 от Закона за банковата несъстоятелност (ЗБН). Реалното изплащане на признатите суми започва от 09:00 часа на 30 март 2021 г. (вторник) .

Средствата ще се получават чрез клоновата мрежа на „УниКредит Булбанк” АД, като таксите и комисионите за извършваните операции се дължат от лицата, получаващи средствата, и са съгласно тарифата за таксите и комисионите на „УниКредит Булбанк” АД, уточняват синдиците.

Четвъртата частична сметка е изготвена в изпълнение на разпоредбата на чл.95, ал.1 от ЗБН, съгласно която синдикът изготвя частична сметка за разпределение на наличните суми между кредиторите с приети по смисъла на чл.69, ал.1 вземания съобразно реда, привилегиите и обезпеченията, и одобрена от Управителния съвет на Фонда за гарантиране на влоговете в банките на основание чл.99, ал.1 от ЗБН.

Всеки кредитор на КТБ АД (н) може да провери каква е разпределената му за получаване сума в Единния портал за заявяване на електронни административни услуги към Агенцията по вписванията на Република България: https://portal.registryagency.bg/, раздел „Търговски регистър и регистър на юридическите лица с нестопанска цел”, подраздел „Справки”, по партидата на КТБ АД (н) – ЕИК:831184677, в раздел „Обявени актове по несъстоятелност”. Подробно описание на стъпките за достигане до публикуваната четвърта частична сметка за разпределение са публикувани на интернет страницата на банката: www.corpbank.bg, в раздел „Въпроси и отговори”. За бърз достъп натиснете тук.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови