Quantcast

Зам.-министър Нанков: Ще се действа кардинално спрямо собственика на боклука на магистрала „Струма“

OFFNews Последна промяна на 02 септември 2019 в 18:30 2316 4

АМ Струма, мост

Снимка МРРБ пресцентър

Напълно е разчистен сервитутът на моста при 62-и километър на автомагистрала „Струма" и в момента се извършват строително-монтажни работи по укрепване на колоните и отстраняване на дефектите на съоръжението, съобщиха от пресцентъра на МРРБ.

„Остава собственикът да разчисти общинските терени в непосредствена близост до магистралата, необходимо е депонираните материали да бъдат отстранени в по-голямо линейно отстояние от тялото на съоръжението. Държавата и общината ще предприемат кардинални мерки по отношение на задължаване на собственика“, заяви зам.-министърът на регионалното развитие и благоустройството Николай Нанков.

В Кюстендил той участва в срещата на институциите, отговорни за разчистване на пространството около моста при 62-и километър на магистралата. Нанков уточни, че ще бъдат издадени предписания по съответните процедури от община Дупница и РИОСВ.

Очаква се Главна дирекция „Пожарна безопасност и защита на населението" да издаде писмено разпореждане за премахване на материалите в разстояние на 10 метра от сервитута на съоръжението като евентуална потенциална опасност. При неизпълнение на предписанията от собственика на предприятието ще му бъдат наложени санкции.

Засегнатото от пожара съоръжение в момента се ремонтира. За движение на леки автомобили до 12 тона е отворено платното в посока София, по което вече са пуснати три ленти. Реконструкцията ще бъде тежка, като ще бъдат ремонтирани колони, ригели и носещи конструкции на съоръжението в посока Благоевград.

„Срокът за изпълнение на строително-монтажните работи е 4 месеца, като ще се търси възможност да се направят и по-бързо, но в никакъв случай няма да се прави компромис с безопасността на мостовото съоръжение“, подчерта Нанков. Той допълни, че държавата ще си търси всички права, включително имуществените, по отношение на собственика.

За да не бъдат ощетени данъкоплатците, ще бъде предявен регресен иск за стойността на строителните работи за отстраняване на щетите по мостовото съоръжение. Според предварителните разчети на проектантите тя ще бъде в размер на 1,8 млн. лв.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2015

4

Най-големият от големите "Мостови конструктори" завършил
География дава компетентно мнение !!!

22193

3

Стефан

03.09 2019 в 02:54

Много си ербап срещу селския вехтошар.
Я да видим толко ли си куражлия под моста на V километър на булеварда цариградско шосе в София. Примерно.
Или какво ще обясниш на жителите на Дружба-2, пак в София, и защо и къде да паркират, освен под друг мост - бойкова гордост. Щото там па повечето мизерни кочини изобщо са с газови уредби.
Клоун дебилен. Даваш ли си сметка, че след А, трябва да умееш да кажеш и Б?
А като омекнат тия два моста - никакви умности на фандъкова няма да ти опазят правителството. Нито ще успееш да се примолиш на акулите под перките на Графа да те изядат, преди да те хванат жив гражданите.

2534

2

Общинар

02.09 2019 в 22:16

Нанков, хюмне немутирало, днес са те разковали в медиите! "Как при 6 млн.лв за км магистрала в България, 6 км.разширение на околовръстния път в София струва 150 млн.лв?" пита директора на Европейския институт. Дали можеш да отговориш или ще се скриеш като за Своге?