''За два дни източиха 800 000 лева от Кинтекс, парите отиват в офшорка в Дубай''

Бившият шеф на оръжейния търговец с нови разкрития срещу Корнелия Нинова

OFFNews 09 август 2022 в 15:39 10711 4

Александър Михайлов

Снимка БГНЕС/Спасияна Сергиева

Александър Михайлов, бивш шеф на Кинтекс

Стартиран е процес по източване на държавното дружество „Кинтекс“. За това алармира бившият му изпълнителен директор Александър Михайлов.

Той обяви, че разполага с информация и документи за 2 скандални превода към мнима офшорна компания от Дубай, които вече възлизат на общо 804 110 лева.

„Преди 3 месеца все още като изпълнителен директор на „Кинтекс“ изпратих доклад до тогавашния министър на икономиката и индустрията Корнелия Нинова, в който заявих, че се оказва натиск на държавното дружество да плаща огромни суми на фиктивен посредник - офшорна компания, която не е предоставила никакви услуги в замяна. Ясно заявих, че докато съм на този пост, аз няма да допусна това. 3 дни по-късно бях освободен“, припомня хронологията на събитията Михайлов.

В следващите месеци той нееднократно заявяваше пред медиите, че крайната цел е една – „Кинтекс“ да продължи да бъде източвано и огромни суми да потъват в джобовете на задкулисни играчи.

„Днес за мен не е просто вторник 9-и август, днес е и Видовден за истинските причини за моето уволнение и последвалата репресия срещу мен чрез изфабрикувани съдебни дела“, посочва той.

Бившият директор подчертава, че лъжите на Корнелия Нинова вече са ясни за българското общество.

„Месеци на ред тя твърдеше, че няма общо между моето уволнение и спрените от мен схеми в Кинтекс. Днес обаче назначеното от нея ново ръководство върна именно офшорката фалшив посредник, чийто договор бях прекратил“, казва още Михайлов.

Според него ситуацията е толкова скандална, че вече има подадени сигнали в Прокуратурата от действащи служители на Кинтекс, които не могат да гледат безучастно как държавно дружество с 55-годишна история се руши и се гаврят с труда им.

„Корнелия Нинова непрекъснато говори за корупция и източване, а се оказа, че точно нейните кадри нагло извършват това, срещу което тя (уж) се бори. Къде е сега грижата ѝ за хората и техните доходи? Аз платих цената да отстоявам истината – 2 пъти бях уволнен, заплашиха ме с прокурор и ме дадоха на такъв, последваха и 2 измислени съдебни дела срещу мен, вероятно по заповед на Нинова. Няма такава репресия. Обществото също плаща милиони от неговите пари, за да се вървят нечии схеми. Аз обаче няма да изоставя справедливостта и ще се боря до край. Подадох сигнал в Министерството на икономиката и индустрията с вх. № 94-А-228/08.08.2022г. и очаквам незабавни мерки за спиране ограбването на „Кинтекс“. Очаквам и Прокуратурата да се намеси вече", казва още Александър Михайлов.

Той е категоричен, че истината винаги побеждава и въпреки всички опити на Корнелия Нинова да окаля и омаскари името му, вече и малките деца разбират какви са били истинските причини за неговото освобождаване.

Отворен продължава да стои и въпросът как Корнелия Нинова ще понесе отговорност за двете измислени дела, които подчиненото ѝ до скоро дружество заведе срещу Михайлов явно по нейно лично указание, защото за тях са платени над 70 000 лева държавни пари за хонорари и такси.

„Ето така се отстраняват неудобните в България“, заключава бившият шеф на Кинтекс.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

865

4

Constanza

09.08 2022 в 21:02

Възмутително. И колко ли още такива отвратителни схеми са ставали и стават?
Пиявици с огромни кореми. Как няма да сме най-бедната страна в Европа.

5827

3

pisnamiotmutri

09.08 2022 в 18:33

Суверенът не иска БСП и ГЕРБ извън управлението. Какво да се прави. Без компромиси не става. Русия си е с мнозинство в парламента.

900

2

Porr

09.08 2022 в 17:50

Е, 800 хиляди за два дена. За две седмици сигурно са повече.

2099

1

Mateevk

09.08 2022 в 17:32

Е, 800 хиляди пари ли са? Не можеш и 100 квадрата апартамент да си купиш вече с тях. У нас де, в други страни може и да може.