Влади Калинов: Правителството 'Петков' не предприе стъпки за решаване на проблема с АМ Хемус

OFFNews 21 август 2022 в 10:16 2443 2

Калинов

Снимка Архив

Влади Калинов

Изключително странно е решението на редовното правителство на Кирил Петков плащането на пътните фирми да минава през решения на Народното събрание, заяви бившият директор на ДНСК Влади Калинов пред бТВ. 

"Хората са свършили някаква работа, която държавата им е възложила, и е естествено да си искат парите. Друга е темата как редовното правителство реши да се разплаща с тези фирми. Изключително странни решения да минава плащането на фирмите през решения на Народното събрание, което не разбирам каква функция имаше", каза той.

И допълни:

"Не знам как служебен кабинет ще може да се справи, едва ли ще може да плаща такива големи суми, защото това е функция на редовен кабинет. Според мен служебното правителството ще се погрижи само за зимното почистване, което са му и възможностите в момента."

Калинов обясни, че строителството на четвърти и пети лот от магистрала "Хемус" е започнало без издадени строителни книжа.

"Най-учудващото за тези седем месеца, в които имаше редовно правителство, никакви стъпки не бяха направени да се реши проблемът с незаконното строителство. Това означава, че там са изсипани огромни държавни пари, които по смисъла на действащия закон би следвало да бъдат дадени още много пари, за да бъде ликвидирано това, което е направено и след това да се дадат още пари, за да се започне да се строи", коментира Влади Калинов.

По думите му заради забавени плащания строителството е спряло навсякъде. Парите, които са раздадени до 2021 г., са раздадени като аванси по започването на магистралата, а за да я има, тя трябва да бъде финансирана 100%.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

22548

2

dolivo

22.08 2022 в 12:36

аха, ПП му виновни след като извадиха всичко на бял свят да лъсне, а дпс и Герб блокираща роля играха на всякакви предложения от комисии до законопроекти

5827

1

pisnamiotmutri

21.08 2022 в 10:58

Гродзан ДПС-то. Страхотна коалицийка си бяха спретнали - с размита отговорност и липса на контрол.