Vivacom приключи сделката за придобиване на Телнет

OFFNews 13 юли 2023 в 15:33 696 0

Виваком
Централата на Vivacom.

Vivacom финализира успешно сделката за придобиване на 100% от капитала на Телнет – един от водещите доставчици на фиксирани услуги в Северна България. Тази стъпка е част от стратегията на компанията да предоставя достъп до висококачествени и иновативни продукти и превъзходно клиентско изживяване на все по-голям брой български потребители.

„Щастливи сме да посрещнем Телнет в нашето голямо семейство. С екипа на компанията споделяме една визия – предоставяне на иновативни висококачествени услуги, като поставяме клиента на първо място. Вярвам, че заедно можем да покорим нови върхове и да продължим да затвърждаваме силните позиции на Vivacom на българския пазар“, каза Николай Андреев, главен изпълнителен директор на Vivacom.

Телнет е с добре развита инфраструктура и присъствие в над 110 населени места в регионите на Велико Търново, Габрово и Русе. Операторът предлага услуги за частни и бизнес клиенти, както и разработване на индивидуални решения.

„За нас е чест да се присъединим към компания от ранга на Vivacom. Тази крачка ще даде възможност на настоящите ни клиенти да получат достъп до изключително богато разнообразие от иновативни продукти и услуги и отлично клиентско изживяване за цялото семейство или бизнеса. Още веднъж отправяме благодарности към целия екип на Телнет за отличната работа, без която тази стъпка нямаше да бъде възможна“, коментираха от мениджмънта на Телнет.

Сделката, одобрена от Комисията за защита на конкуренцията, след провеждане на безпрецедентна задълбочена проверка, е поредната стъпка в стратегията за растеж на компанията, подхранвана от нейния фокус върху иновациите и потребителското изживяване на крайните клиенти. През последните три години Vivacom успя да се наложи като лидер на пазара с най-голямата 5G мрежа в страната*. Телекомът продължава да задава тенденции в сектора с иновативните си продукти – интерактивната ТВ платформа EON, 5G неограничени мобилни планове, 10GIGA оптична мрежа, Free2Go – първият предплатен пакет с достъп до 5G мрежа в България, и много други.

_________________
* Най-голямо покритие на 5G мрежа след сравнение по публично достъпна информация към 19.05.2023 г. за покритието на операторите по брой населени места и курорти. Повече на vivacom.bg.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!