Вицепремиерът Караджов разпореди бърза проверка на скандала на Дунав мост

МРРБ и АПИ се извиниха на молдовския шофьор, станал обект на агресия от служител на БГ Тол

OFFNews 17 декември 2021 в 18:01 3726 0

Вицепремиерът и министър на регионалното развитие и благоустройството Гроздан Караджов възложи бърза и цялостна проверка във връзка с разпространения в медиите сигнал за недопустимо поведение на служител на Националното тол управление.

Днес в социалните мрежи се появи скандален клип на граничния пункт „Дунав мост“. На кадрите се вижда как служител на БГ Тол обижда на границата молдовски гражданин, който успява да заснеме шокиращата ситуация. Чиновникът се държи крайно невъзпитано и агресивно и сипе крайно нецензурни реплики:

"Маймуно, тъй ше праиш у Молдова! Майката ти ще ***!"

Скандалът започва, след като молдовският шофьор иска да плати с карта, а не в брой. Не е ясно защо обаче служителите на родния тол са се опитали да го принудят да плати кеш.

Случаят е от края на октомври.

Веднага след като грозните сцени излязоха наяве, Караджов нареди да бъдат установени обстоятелствата около инцидента с молдовския гражданин, както и кога е постъпил сигналът от молдовския шофьор и как е реагирала Агенция „Пътна инфраструктура“.

От служителя на Национално тол управление също вече са поискани обяснения.

Освен това вицепремиерът Гроздан Караджов поиска справка за общия брой платени пътни такси /винетки и тол/ и общия брой влезли /товарни и леки/ автомобили през ГКПП Дунав мост-Русе от 1.01.2021 до 20.12.2021 г. включително. Трябва да бъде предоставена и информация за общата организация на плащането на пътни такси на ГКПП Дунав мост-Русе.

Резултатите от проверката ще бъдат готови на 21.12.2021 г. и веднага ще бъдат оповестени публично.

Министерството на регионалното развитие и благоустройството и Агенция „Пътна инфраструктура“ поднасят своите извинения на потърпевшия, както и на всички изгледали неприятните кадри.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Българският национализъм не може да бъде приятел на Кремъл