Вицепремиерът Алексиев: Български пощи са заплашени от ликвидация

OFFNews 02 юни 2023 в 11:15 1968 2

Алексиев

Снимка БГНЕС Архив

Христо Алексиев.

Ако едно от най-големите държавни дружества "Български пощи" ЕАД не изпълни оздравителния план, има опасност да бъде ликвидирано. Тази възможност допусна вицепремиерът и служебен министър на транспорта Христо Алексиев по време на парламентарния блиц контрол.

Той припомни, че държавното предприятие получило 50 милиона лева за оздравителен план, а дигитализацията на услугите е в основата му.

Според вицепремиера държавното дружество е загубило огромни средства от хакерската атака миналата година и е лишено също от пазара за доставка на стоки и услуги от редица куриерски фирми.

"Български пощи" бяха тотално избутани от пазара на куриерски услуги и при тях останаха само едни недокомпенсирани услуги като универсалната пощенска услуга, разпространение на печата и така нататък. Всичко това във времето е довело до доста тежко, сериозно финансово състояние на "Български пощи", каза той.

"Точно поради това ние трябваше да предприемем мерки, защото това финансово състояние на Български пощи не им позволява те да получат средствата по Плана за възстановяване и устойчивост. Тези 50 милиона, които бяха одобрени от Европейската комисия, са насочени към дигитализация, за да може Български пощи да подобри като цяло своите услуги", обясни Алексиев.

Според него ако планът, който е в процес на подготовка, не бъде изпълнен, това ще доведе до ликвидация на "Български пощи".

"Аз не виждам друг вариант те да бъдат спасени", каза още Христо Алексиев.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

936

2

escrin

02.06 2023 в 12:13

E, стига бе, Jingibi, явно не ти се налага да изпращаш неща в чужбина. Да ползваш куриер не е оферта, ама изобщо.
Така че за мен тая новина е притеснителна.
 
X

Мистерии в Хераклея Синтика