Васил Велев: Има зелен рекет, ежедневно ни спират инвестиции

OFFNews Последна промяна на 19 януари 2018 в 09:47 5319 4

"Определено има „зелен рекет”. Той е факт. Има количествени натрупвания, които доведоха до тази декларация на четирите представителни на национално равнище организации на работодателите, чиито членове създават 86,2 на сто от БВП. И там работят 82% от заетите в страната ни", заяви в студиото на „Здравей, България” председателят на Асоциацията на индустриалния капитал в България Васил Велев.

„Искаме да знаем кой кой е сред зелените, кого представлява, кой, а какво и с какви пари им плаща. Ежедневие е да се спират инвестиционни проекти от конкуренцията като се плаща на самозвани еколози. Ежедневие е да се искат пари, за да не се обжалва даден проект. На може да вълната на популизма да се спират инвестиционни проекти, които са спазили всички закони”, каза още Васил Велев.

На обратната позиция застана Андрей Ковачев от Сдружение за дива природа „Балкани”.

„Вие в момента защитавате конкретен бизнес интерес. През 2011 г. г-н Татарски, който тогава беше кмет на Община Разлог каза, че Цеко Минев е човекът, който стои публично зад проекта „Пирин”, каза той.

Ковачев припомни на Велев, че не "шепа зелени рекетьори", а след референдум хората в Трън, Генерал Тошево и Горна Малина са спрели инвестиционни проекти, тъй като са били притеснени за здравето и природата в населените си места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

2374

4

zuljin

19.01 2018 в 13:01

Абе калъфи, да ви се... на инвестициите. Втори Слънчев бряг едва ли някой здраво мислещ българин иска!!!

6000

3

Petio Petkov

19.01 2018 в 12:59

Който и да им плаща на зелените, много добра работа върши. Бих искал да има някой, който да финансира честните журналисти, борците срещу кражбите (корупцията), срещу мутрите и бандитите. Ако ще и Сорос да е, ако ще Тръмп, Меркел, Ердоган или Путин - важното е добрите да могат да работят и да бъдат защитени.

7671

2

Hissarion

19.01 2018 в 11:00

Господин Велев е стар софист, тежката артилерия на назначените капиталисти. Щом и той е хвърлен в боя за "втората, третата, а защо не и още" кабинка, коалицията от "героите на Банско" започва да поддава.

8284

1

Kristiano789

19.01 2018 в 10:48

„Искаме да знаем кой кой е сред зелените, кого представлява, кой, а какво и с какви пари им плаща" - ето това са правилно поставени въпроси, и аз искам да знам отговорите им