В транспорта нямало пожари за гасене, а Московски бил успешен министър

OFFNews 21 септември 2018 в 09:35 2793 0

В Министерството на транспорта няма пожари за гасене, а Московски бе изключително успешен министър. Това обяви в първото си интервю за бТВ наследникът му на поста Росен Желязков.

Той повтори и опорните точки на предшественика си как БДЖ били силно задлъжнели през 2009 г. и колко много било направило управлението на ГЕРБ за да бъдат погасени. Сега вече щяло да се мисли за инвестиции в нов подвижен състав. От думите на Желязков се разбра и че той не смята да спира скандалната обществена поръчка за 42 нови влака за 675 млн. лева, въпреки жалбите от страна на гигантите "Сименс" и "Шкода". Съдбата на търга щяла да се реши от Комисията за защита на конкуренцията и Върховния административен съд.

"Не мога да кажа дали съм доволен от шефа на БДЖ. Не съм разговарял с него. Тепърва ще се срещам и провеждам разговори с мениджърския екип. Не мога да говоря сега за кадрови промени", каза още Желязков.

Той коментира и слуховете за негова любовна връзка с началника на кабинета на премиера Бойко Борисов Румяна Бъчварова.

"Историите за афера между мен и Румяна Бъчварова датират още от времето, когато тя стана министър на вътрешните работи. Тогава атаката бе срещу нея, а сега говорим за едно разкалване срещу мен. Всеки, който е в публичния сектор, не е застрахован да бъде обект на фалшиви новини и клевети. С Румяна Бъчварова сме работили близо 4 години в първия кабинет на Бойко Борисов. Имахме много добра координация. Сега не сме коментирали тази тема. Това е една претоплена манджа", каза Желязков.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews