В понеделник разглеждат възстановяването на лиценза на Емко

OFFNews 14 септември 2017 в 19:39 3610 0

Не е в компетенциите на министъра на икономиката самостоятелно да спре или да върне лиценза за внос и за износ на фирма „Емко“ ЕООД. Това заявиха от Министерството на икономиката по повод днешните протести по повод спряното за половин година разрешително на оръжейната фирма. 

Миналата седмица /08.09.2017 г./ е постъпило писмо до министъра на икономиката от фирма „Емко“ ЕООД, в което се прилагат констативни протоколи от служба “Контрол на общоопасните средства”. Възложено е на секретаря на Междуведомствения съвет да изпрати писмо до Главна дирекция „Национална полиция“, с което да се поиска информация дали са отстранени всички констатирани нередности, тъй като в един от констативните протоколи са дадени предписания за такива.

От въпросния протокол не става ясно дали са отстранени нередностите констатирани от служба по пожарна безопасност и другите компетентни органи с направени предписания, заявяват от ведомството на Емил Караниколов.

Насрочено е заседание на Междуведомствения съвет за 18 септември 2017 г. /понеделник/, на което ще бъде разгледано искането за възстановяване на лиценза на фирма „Емко“ ЕООД.

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови