Quantcast

В пика на сезона БДЖ спира влакове заради недостиг на локомотиви

OFFNews Последна промяна на 27 юли 2016 в 07:20 8224 2

В пика на сезона БДЖ спира влакове заради недостиг на локомотиви

Снимка OFFNews

В разгара на летния сезон "БДЖ – Пътнически превози" ЕООД спира движението на някои влакове, поради недостиг на изправни локомотиви. Ограничението влиза в сила от днес. 

От компанията съобщават, че изпитват затруднения в "непредвиден мащаб" с изправността на локомотивите, които обслужват 560-те влака по сега действащия график. 

В последните дни е имало ежедневни аварии заради старите машини и интензивното им натоварване, с което не се гарантира безопасността на пътниците, а често води и до непредвидено дългото чакане на влакове в гарите. За това от 27 юли до 15 септември линиите с малко пътници по тях ще бъдат частично обслужвани от автобуси. Това са линиите: 

Бургас – Карнобат – Сливен;
София – Копривщица – Карлово;
Мездра – Бойчиновци – Монтана – Берковица;
Пловдив – Карлово;
Долна махала – Хисар;
Стара Загора – Карлово;
Горна Оряховица – Шумен;
Мездра – Плевен;
София – Перник;
Своге – София;
София – Банкя.

В участъците, където в момента има ремонти - линиите Бургас – Карнобат – Сливен и София – Копривщица – Карлово, е предвидено автобусите да се движат по целия маршрут на влака. 

Временните промени в разписанието ще засегнат основно влакове, които се движат по второстепенни маршрути. По този начин редовните пътници, използващи влакове за придвижване до работа, ще бъдат минимално засегнати и за сезонно натоварените влакове ще бъде осигурен нормален график. Във всички възможни случаи, железопътната компания е направила необходимите допълнителни корекции, за да улесни придвижването на пътниците – удължени са маршрути и са коригирани разписания на близки по време влакове, обясняват от компанията.

Автобуси ще се движат вместо някои влакове в участъците Мездра – Бойчиновци – Монтана – Берковица, Долна махала – Хисар и Стара Загора – Карлово с минимални изменения в разписанията.

Не се планират промени в движението на международните и бързите влакове.

“БДЖ – Пътнически превози” ЕООД се ангажира със спешни ремонти на локомотивния си парк, гарантиращи безпроблемното спазване на разписанията от 15-и септември 2016 г. За тази цел транспортното дружество е разработило план за действие, осигуряващ срочния ремонт на необходимите локомотиви в рамките на следващите по-малко от два месеца.

За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12092

2

поп Дръвчо

27.07 2016 в 12:37

Когато и да закрият тая хранилка, все е късно.

16374

1

Стринка Минка

27.07 2016 в 09:43

Да впрегат коне и да тръгат.