Удължават срока за изпълнение на селището 'Плана Хайтс'

OFFNews Последна промяна на 17 април 2019 в 14:30 4778 1

Министерският съвет одобри днес допълнително споразумение към меморандума за разбирателство между правителството на Република България и „А.З.К. Пропъртис“ ЕООД за изпълнението на приоритетния инвестиционен проект „ПЛАНА ХАЙТС“, съобщи правителствената пресслужба.

По този начин се удължава срокът за изпълнение на строителството на селището "Плана Хайтс" край София, като се удължава действието на сертификата за приоритетен инвестиционен проект.

Проектът „ПЛАНА ХАЙТС“ предвижда изграждането на модерно селище в района на Плана планина, между София и Самоков, до село Алино, община Самоков. Проектът обхваща изграждането на необходимата за нуждите на селището инфраструктура - 7582 дка пътища, електричество и водоснабдяване, сгради за обществена полза - търговски център, спортен център, медицински център, детска градина, паркове, зелени площи и детски площадки, център за сигурност и 150 (сто и петдесет) къщи за отдаване под наем. Комплексът ще бъде построен върху земя, която е собственост на инвеститора и е закупена конкретно за реализацията на този проект. Общият размер на инвестицията се планира да бъде в размер на 54 млн. лева, след въвеждането в експлоатация на обектите по проекта се очаква да бъдат създадени около 100 нови работни места.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови