Удължават с 2 километра магистрала Хемус, за да се спестят 300 милиона лева

Догодина стартира изграждането на още 52 километра от аутобана

OFFNews 07 август 2018 в 10:45 7740 2

Премиерът Бойко Борисов инспектира строителството на автомагистрала „Хемус“ в участъка между Ябланица и Боаза днес.

Надявам се той да бъде пуснат предсрочно до август 2019 г., написа министър-председателят на личната си страница във фейсбук, където сподели снимки от строежа.

В проверката участваха и министър Николай Нанков, и председателя на Управителния съвет на АПИ инж. Светослав Глосов.

Изпълнени са 30% от предвидените строително-монтажни работи по участъка, който се финансира от държавния бюджет.

Този месец ще стартират тръжните процедури за строителството на 52 км от аутобана между п.в. „Боаза“ и разклона за Плевен и Ловеч, за да може през следващата година да започне и реалното строителство. В момента се извършва препроектиране, за да се избегне изграждането на сложните съоръжения. Трасето ще бъде удължено с 2 км, но се спестяват около 300 млн. лв., заяви премиерът Борисов.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

12335

2

ПешУ

26.08 2018 в 19:17

И в допълнение на Чичо Ми - поддръжката на тези 2км в повече как ще се отрази на експлоатационните разходи вбъдеще? Щото май ще 'спестим 300млн', и в последствие ще 'събираме комисионни' за ремонта в продължение на години ... :) Щото ей-сега гледам статийка за ремонта на Тракия (на новичкият участък) струвал само 30млн.... РЕМОНТА..

12319

1

Чичо ви

26.08 2018 в 06:10

Хммм, от една страна е така - удължава се трасето и се спестяват едни 300млн., лошо няма... Обаче, имайки предвид трафика - някой правил ли е сметка тези 2км в повече колко ще струват като разход на гориво, амортизация и човеко-часове за целия период на експлоатация на магистралата? Все пак говорим за милиони автомобили за много десетки години напред... Да не се окаже така, че после ще харчим милиарди!
 
X

Да помогнем на украинските деца!