Ексклузивно На живо в 16:00: Габриел казва отиваме ли на избори

Туристически влак ще вози пътници от гара Септември до гара Аврамово срещу 45 лв. в събота

OFFNews 03 август 2021 в 16:27 5465 0

Специален влак с организирана туристическа програма ще пътува на 7 август (събота) по маршрут от гара Септември до гара Аврамово и след час и половина престой на най-високата гара на Балканския полуостров ще отпътува обратно за гара Септември. Това ще бъде второто подобно пътуване за феновете на теснопътното влакче, организирано от БДЖ и Гражданско сдружение „За теснолинейката”, които на 1 август отбелязаха със специалнa композиция 95-ата годишнина от потеглянето на първия влак по жп линия Септември-Добринище, съобщават от БДЖ.

Композицията е изключително атрактивна, тъй като ще пътува в състав от стандартни пътнически и товарни вагони, теглени от дизелов локомотив, каквито смесени композиции са пътували всеки ден по линията до спирането на товарното движение в началото на века. Към състава на влака ще бъде включен и вагон бистро.

Композицията ще замине от гара Септември в 10:45 ч. и по време на пътуването са предвидени спирания на влака в гара Цепина за разглеждане на Дом-музея на теснолинейката, гара Велинград, гара Цветино – една от най-колоритните по маршрута и за фотопауза в дивата местност край спирка Света Петка, където в миналото парните локомотиви са зареждани с вода.

В гара Аврамово композицията ще престои час и половина, където пътуващите ще могат да се разходят или да си организират пикник в красивата планинска местност. При пътуването от Аврамово до Септември влакът ще престои на новата планинска спирка Стоян Митов, открита в чест на 100-годишнината от приемането на закона за построяване на теснолинейката, както и на спирка Велинград-юг, разположена в непосредствена близост до известния велинградски парк „Клептуза”.

Композицията ще пристигне в гара Септември в 18:35 ч.

Цената на двупосочния билет е 45,00 лв. за един пътник с включено запазено място в двете посоки. Децата до 7 г. ще се возят безплатно, без да ползват отделно седящо място, като при закупуване на билети е необходим документ, удостоверяващ тяхната възраст. БДЖ напомня, че децата на възраст до 10 г. задължително пътуват с придружител.

Билети могат да бъдат закупени онлайн на следния линк https://bileti.bdz.bg/ и от билетните каси и железопътните бюра във всички гари в страната.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови