Трима милиардери са по-богати от 160 милиона американци

OFFNews 11 ноември 2017 в 18:41 7869 0

Състоянието на тримата най-богати американци, събрано на куп, е повече от това, с което разполага бедната половина на населението на САЩ, или 160 млн. души, сочи доклад на Institute of Policy Studies (IPS).

Водещите в списъка на Forbes, за които става дума, са основателят на Amazon Джеф Безос, един от основателите на Microsoft Бил Гейтс и инвеститорът Уорън Бъфет.

Събрани заедно техните авоари са от около 250 млрд. долара, сочи докладът.

Авторите му са взели използваните данни от октомврийския рейтинг на американските милиардери, публикуван от Forbes. В проучването също така е отбелязано, че двадесет и петимата най-богати милиардери в Щатите разполагат общо с един трилион долара.

Сред тях се нареждат основателят на Facebook Марк Зукърбърг, и създателите на Google Лари Пейдж и Сергей Брин. Състоянието на средното американско семейство, без в него да се включва стойността на автомобили, е 80 000 долара, сочи докладът.

Forbes оценява състоянието на 400-те най-богати американци от 1982 г. За да попадне човек в първия рейтинг е било достатъчно да има 100 млн. долара. Днес прагът за включване достигна 2 млрд. долара.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови