Топлофикация спира парното в София

OFFNews 01 май 2023 в 08:50 1889 0

Топлофикация спира парното в София.

Снимка БГНЕС/Владислава Григорова

Топлофикация спира парното в София.

От днес, 1 май, "Топлофикация София" ЕАД спира отоплението.

Фирмите за дялово разпределение са уведомени и са готови да започнат от 9 май отчитането на уредите за приключилия отоплителен сезон 2022/2023 г.

„Топлофикация София” ЕАД призовава клиентите си в рамките на отчетния период да осигурят достъп до всички жилища, включително и до апартаментите, в които отоплителните тела не се използват или са свалени.

Осигуряването на своевременен достъп и отчет на всички уреди ще даде възможност на топлинните счетоводители да изготвят коректно и в срок изравнителните сметки.

При невъзможност да се осигури достъп до имота на обявените дати, потребителите могат да се свържат с топлинния си счетоводител и да заявят допълнителна дата за индивидуален отчет, която се заплаща според ценоразписа на съответната фирма за дялово разпределение.

Допълнителна информация клиентите могат да получат на информационния телефон на дружеството 0 700 11 111.

Дълговете към "Топлофикация" за март 2023 г. са 216 274 651 лв., по предварителни данни на дружеството. В резултат на значително по-високите цени на природния газ спрямо заложената прогноза в ценовото решение на КЕВР, се очаква от юли 2021 до февруари 2023 г. дружеството да акумулира недовзет приход в размер на 477 млн. лв. 

Виж още за:
Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Да помогнем на украинските деца!