Топлофикация: Парното в София да скочи с 4%, ремонти спират топлата вода поетапно от 5 юни

OFFNews 20 май 2018 в 21:55 6764 1

Парното в столицата да се повиши с 4 на сто от 1 юли, иска Топлофикация - София. От дружеството се готвят да подменят 20 км топлопроводи през това лято, за което са предвидени около 9 млн. лв.

Топловоди ще бъдат подменяни в жк "Младост 3", покрай Трета градска болница, жк "Света Тройца", както и в централната градска част. От 20 до 29 август ще бъде спряна изцяло работата на ТЕЦ София. В този период ще бъде извършен преглед на съоръженията, а при необходимост и ремонт на отделни модули. От дружеството съобщават, че без топла вода по това време ще останат клиентите от централна градска част, които живеят в карето между ул. „История Славянобългарска”, бул. „Данаил Николаев”, ул. „Проф. Милко Бичев”, бул. „Евлоги и Христо Георгиеви”, бул. „Фритьоф Нансен”, бул. „Патриарх Евтимий”, бул. „Прага”, бул. „Пенчо Славейков”, бул. „Ген. Тотлебен”, ул. „Йоаким Кърчовски”, ул. „Дамян Груев”, района на „Руски паметник”, Зона Б - 5, Зона Б -17, Зона Б-18, Зона Б-19, ул. „Опълченска”, бул. „Княгиня Мария Луиза”, района на Сточна гара, ж.к „Банишора”, ж.к „Света Троица” и ж.к „Фондови жилища”.

От дружеството предвиждат реконструкция на топлопреносната мрежа по улиците "Граф Игнатиев" и "6-ти септември", както и в района на строящите се нови обекти на метрото.

Ремонтите започват на 5 юни, а целта е да приключат до края на септември.

С оглед минимизиране на неудобството от липсата на топла вода за столичани, през тази година топлоподаването ще бъде спирано поетапно, по квартали и за по-кратки срокове, казват експерти от дружеството.

По-голямата част от ремонтите ще се извършват през август, когато хората в София са по-малко, уточниха от топлофикация.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

23293

1

Стефан

21.05 2018 в 00:07

Защо с 4? Може с 40. Или с 400.
И сградите ще започнат да се отказват от таз дивна услуга направо поквартално.
А тия лапачи ще останат без любимата си "сградна инсталация". И дивните юрисконсултски хонорари, откраднатите с непоискана услуга апартаменти, и от каквото още крадат.