Тони Томпсън е новият представител на Световната банка в България

OFFNews 11 септември 2014 в 17:08 1357 0

Румен Порожанов, Мамта Мурти и Тони Томпсън

Новият представител на Световната банка за България е Тони Томпсън, съобщиха от институцията.

Томпсън е назначен на поста през август и освен в България ще бъде постоянен представител в Чехия и Словакия.

Томпсън има двойно гражданство – британско и ирландско. Той е започнал работа за Световната банка през 1992 г. Преди това Томпсън е бил управител на болница в Танзания, където е ръководел и програма за ваксинация на деца до 5 години.

В началото на работата си за Световната банка Томпсън се занимава със сектор „Човешко развитие“ в Източна и Сверна Африка и Близкия Изток.

Работил е като експерт в областта на операциите, главен специалист във финансовия сектор и секторен мениджър.

Тони Томпсън се срещна днес с финансовия министър Румен Порожанов и вицепремиера Екатерина Захариева. На срещата присъства и директорът за Централна Европа и Балтийските държави в Световната банка Мамта Мурти.

Много вдъхновяващо е да се видят постиженията на България през последните 20 години. Само за две десетилетия страната се превърна от прохождаща пазарна икономика в страна с над средните доходи и член на ЕС. Радваме се, че Световната банка беше сред партньорите на България в тази трансформация и за мен е привилегия да имам възможността лично да работя в подкрепа на икономическите реформи в България, заяви Томпсън след срещата.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews