Титан Златна Панега спечели златна награда в конкурса ''Най-зелените компании в България''

OFFNews 19 май 2023 в 14:59 1311 0

награждаване

Снимка Титан Златна Панега

Адамантиос Францис, генерален директор на Титан България

Титан Златна Панега АД спечели златна награда в конкурса "Най-зелените компании в България". Престижната първа награда в категория "Индустрия и производствен сектор" бе присъдена за отговорността на компанията да следва устойчив бизнес модел на работа и развитие през годините.

Признанието идва след въвеждането на програми за намаляване на въздействието върху околната среда в различни дейности.

Циментът е важен продукт за съвременната цивилизация, тъй като е необходим за достъпни жилища, пътища и мостове, язовири и вятърни мелници. Въпреки това, ние имаме отговорността да направим строителната индустрия по-устойчива, като променим нашия дизайн, процеси и продукти, каза Адамантиос Францис, генерален директор на компанията в България.

За да се намалят емисиите на парникови газове до 2030 г. Титан Златна Панега е разработила подробен план за декарбонизация, който обхваща всички аспекти на нейната дейност – търговия, производство, поддръжка, инвестиции, финанси и комуникации. Пътната карта“ на компанията включва редица мерки като оптимизиране на производството и енергийната ефективност, разработване на нови продукти с по-нисък въглероден отпечатък, използване на горива и суровини с по-ниски емисии и подобряване на комуникациите за постигане на по-голяма информираност и ангажираност на екипа.

Компанията вече е постигнала впечатляващи резултати по отношение на своята ресурсна ефективност. През 2022 г. замества близо 50% от използваните в производството си горива с алтернативни такива. Прилагането на програма за управление на водите също е от голямо значение и спомага за намаляване на специфичната консумация на вода с 33% за тон произведен продукт.

Разработена и програма за изграждане на устойчиви местни общности.

Водени от нашето разбиране за споделяне на знания и опит, ние изградихме дългогодишни партньорства с образователните институции в региона. Подкрепяме формирането на ценности и интерес към младото поколение и фокусираме вниманието им върху изменението на климата. Вярвам, че по този начин допринасяме за тяхното развитие в будни и отговорни граждани, коментира Екатерина Шилигарска, мениджър "Устойчиво развитие и опазване на околната среда".

Конкурсът "Най-зелените компании в България" на b2b Media отличава за 13-та поредна година най-зелените компании, работещи в България. Фирмите, които са участвали до момента, надхвърлят 900. Всички те отчитат постигането на "зелените" цели и прилагането на устойчиви корпоративни стратегии.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
X

Подкастът на OFFNews