Thomas Cook ни води 400 000 туристи повече от миналата година

OFFNews 29 август 2017 в 20:53 3164 0

Броят на туристите, посетили България с Thomas Cook, една от водещите световни компании за туристически пътувания и почивки, се очаква да достигне 400 000 души до края на този сезон, което е 16,5% ръст в сравнение с миналата година. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова по време на работна среща с Питър Фанкхаузер, генерален изпълнителен директор на компанията, кметове и представители на туристическия бранш.

Данните са на реализирани пътувания и резервации до септември месец, основаващи се на пазарната позиция и големите пазарни дялове през последните години в цялата група на водещата световна компании за туристически отдих и почивка.

„Заедно с министър-председателя Бойко Борисов проведохме работна среща с г-н Фанкхаузер. Обединихме се около тезата, че българското правителството би могла да кореспондира с намерения от страна на Thomas Cook Group по отношение на инвестирането в висококатегориините хотели с цел привличането на по-висок клас туристи. По този начин ние съвместно даваме нови стимули за осъществяването на реална корпоративна отговорност, което ни приближава към общата ни цел – България да стане по-добра и перспективна дестинация за правене на бизнес и инвестиции“, заяви министър Ангелкова.

Генералният изпълнителен директор на Thomas Cook Group представи плановете на компанията си за българския пазар.

„През сезон 2017 Thomas Cook изпълнява 13 седмични полета до Бургас от Великобритания, които ще нараснат до 14 през сезон 2018. Следващата година Варна е нова дестинация за туристите от Обединеното кралство, като предстои да има 2 полета седмично“, заяви Фанкхаузер.

Той посочи още, че Condor, немската авиокомпания на Thomas Cook, осъществява 5 седмични полета от Германия до Бургас и 2 до Варна през летен сезон 2017.

„В зависимост от ангажираните места Condor може да увеличи полетите до 9 на седмица до всяка от дестинациите от различните немски летища“, допълни още той.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови