The Banker определи Райфайзен за банка на 2018 г. в България

OFFNews 03 декември 2018 в 18:33 2085 0

Райфайзенбанк бе определена за банка на 2018 г. в България от списание The Banker. Тя печели наградата за трета поредна година и е отличавана общо шест пъти.

Престижното издание на "Файненшъл таймс" връчи наградите на церемония в Лондон.

„За трета поредна година получаваме признание от едно от най-престижните финансови издания в света. Рецептата ни за успех е съчетанието между устойчив растеж, ефективност и здравословен кредитен портфейл с достиженията на съвремието, свързани с дигиталната трансформация. Стремим се да сме иновативна и ефективна банка, която е изцяло ориентирана към клиентите“, каза Оливер Рьогл, главен изпълнителен директор на Райфайзенбанк (България).

"Райфайзен Банк Интернешънъл" (РБИ) взе наградата за „Банка на годината“ 2018 в региона Централна и Източна Европа за единадесети път. В допълнение на това, банките Райфайзен в Австрия, Словакия и Украйна получиха отличието за съответната страна.

„РБИ наскоро обнови и опрости структурата си. Основната ѝ задача е клиентът, а каква по-добра мярка за изпълнението ѝ от това да бъдеш определен за Банка на годината в четири страни в региона – Австрия, България, Словакия и Украйна?“, пише в декемврийското си издание The Banker, като допълва подобрената капитализация и ефективност, опростеността, по-големият фокус върху ЦИЕ, по-голямата рентабилност, намаляващите разходи за риск и технологичните нововъведения.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови