Технологична компания търси над 300 IT специалисти в София

OFFNews 19 септември 2017 в 16:23 5086 2

Международната компания за IT услуги Endava откри новия си офис в София, в който към края на 2020 година се планира да работят 400 топ специалисти.

Стратегията на компанията предвижда сериозно разширяване на дейността и екипа у нас. В момента служителите на компанията са малко над 70, но се очаква да нараснат до 180 в средата на следващата година и до 380-400 в тригодишен период. 

Endava стъпи на българския пазар в края на 2016 година след сливането с компанията за разработка на софтуер – ISDC, като това бе стъпка в посока увеличаване на капацитета ѝ в Централна и Източна Европа. Оттогава инженерният екип в София работи по проекти за световни лидери в областта на новите технологии, телекомуникациите, застраховането и банковия сектор.

От Endava обявиха, че търсят способни софтуерни инженери - разработчици, архитекти, тест инженери, Java, .Net, Scrum специалисти, специалисти по мобилни приложения, специалисти по автоматизирано тестване, бизнес анализатори.

Компанията има нужда от IT професионалисти с различен профил и ниво на опит и експертиза, както и стажанти.

“Тайната на бързия растеж на Endava продължава да е комбинацията от силна корпоративна култура, техническа експертиза и иновативни услуги. Гордеем се, че на глобално ниво 1/3 от новите ни служители идват заради препоръка на настоящи членове на нашия екип. А това означава, че хората са щастливи да работят с нас”, обясни Джон Котерел, главен изпълнителен директор на Endava по време на откриването на новия офис в София.

Той обясни, че компанията е избрала България като стратегически хъб, който да подсили допълнително развитието на мрежата от 14 центъра с над 3900 професионалисти в Западна, Централна и Източна Европа, както и в Северна и Латинска Америка.

Според мениджърът на Endava  страната ни е изключително силен център за индустрия заради своите над 50 000 IT специалисти и над 10 000 IT дипломанти годишно. Предимствата на България били наличието на много талантливи софтуерни инженери, високото ниво на владеене на английски език, бързите транспортни връзки с Европа и възможността за синергия при работа по IT проекти в Северна Америка и скандинавските страни.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови