Техниците на ЧЕЗ яхнаха АТВ-та и моторни шейни в планинските села без ток

Компанията ползва високопроходими машини за достигане до недостъпните участъци

OFFNews 24 март 2020 в 13:21 2328 1

Екипите на ЧЕЗ Разпределение България усилено работят за възстановяване на електрозахранването в засегнатите от тежката метеорологична обстановка в Северозападна България населени места, съобщават от компанията.

Служителите на компанията ползват високопроходими машини за достигането до недостъпните участъци и преминаването през непочистени и непроходими пътища и успешно отстраняват повредите, нанесени от лошото време.

В момента частично засегнати населени места все още има в областите Видин, Враца, София и София област. Най-много щети бяха нанесени в област Враца, като вече половината от клиентите в областта са с възстановено електрозахранване.

Енергото насочва екипи от други региони, като включването им в отстраняването на повредите зависи от времето за преминаване през контролните пунктове. Осигурени са необходимите документи за преминаването през тях.

Въпреки извънредното положение, всички аварийни екипи на територията, обслужвана от ЧЕЗ Разпределение, са в пълна и непрестанна готовност за реакция. Компанията благодари на своите служители за всеотдайната работа.

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови