Цветан Василев купува БТК

20 юли 2012 в 11:25 4466 1

Цветан Василев. Снимка: БГНЕС
Цветан Василев. Снимка: БГНЕС

Корпоративна търговска банка (КТБ) на Цветан Василев, заедно с руската “Внешторгбанк” (ВТБ), ще е новият собственик на "Виваком". Това става ясно от съобщение на БТК до фондовата борса.

"Главният координационен съвет на старшите обезпечени кредитори на БТК и нейната компания-майка принципно са се споразумели относно условията за продажба на БТК на двама финансови инвеститори", пише в съобщението.

Цветан Василев е потвърдил за сделката, съобщи “Капитал”.

"Консорциумът между КТБ и ВТБ бе избран за предпочитания купувач за компанията от комитета на основните кредитори. До последно обаче не може да се каже има ли сделка или не, тъй като има много подробности за уточняване", коментира Василев.

Според съобщението на БТК той е предложил цената на акция между 0.81 лв. и 1.92 лв. Това е доста по ниска цена от тази, на която преди 5 години Тор Бьорголфсон купи компанията - близо 11 лв. на акция.

 БТК се продаваше по процедура, водена от лондонския офис на инвестиционната банка "Морган Стенли". В нея за фаворит се смяташе турският мобилен оператор "Тюрксел", който е третият по големина мобилен оператор в Европа. Тяхната оферта обаче изненадващо беше отхвърлена. 

 

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови