''Търкиш еърлайнс'' отива в историята. Ердоган прекръсти авиокомпанията на ''Тюрк хава йолларъ''

OFFNews 15 юни 2022 в 21:33 18758 1

Търкиш еърлайнс

Снимка Пиксабей

Търкиш еърлайнс

"Търкиш еърлайнс", националният авиопревозвач на Турция, вече ще се казва "Тюрк хава йолларъ".

Докато ние успешно реализираме стъпката за промяна на името на страната ни в света от Търки на Тюркийе, нашата национална авиокомпания ще го направи не под името "Търкиш еърлайнс", а под името "Тюрк хава йолларъ", заяви президентът Реджеп Тайип Ердоган на заседание на парламентарната група на управляващата Партия на справедливостта и развитието.

Експерти предупредиха за високата цена, която може да се очаква да има смяната на името на такава наложена и добре позната в цял свят марка каквато е "Търкиш еърлайнс", съобщава БТА.

Лидерката на опозиционната "Добра партия" Мерал Акшенер пък обеща, че когато дойдат на власт, ще върнат старото име. "Малко остана", добави тя.

Представители на Партията на справедливостта и развитието обаче обвиниха критиците на решението, че "търсят под вола теле".

Най-важното
Всички новини
Най-четени Най-нови
За писането на коментар е необходима регистрация.
Моля, регистрирайте се от TУК!
Ако вече имате регистрация, натиснете ТУК!

1000

1

Слънце

15.06 2022 в 22:28

Ердоган си постави за цел за 100г от основаването на републиката от Ататюрк да махне името Народна и го направи до октомври остава малко и хоп ще има нова империя, край с остатъците от светската държава, двамката с Путлер нов свят искат да строят.